07.06.2016

Dr. Abdussamet ŞEN

Abdussamet ŞEN 1984 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu.

İlkokulu Oltu Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. İlkokuldan sonra Oltu Cihan Ağa Kuran Kursu'nda  hafızlığını bitirdi. Hafızlıktan sonra ortaokulu okuyup daha sonra Oltu İmam Hatip lisesine kaydoldu ve 2004 yılında İmam-Hatip lisesini başarıyla bitirdi.

2005 yılında girdiği öss sınavı sonucunda Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. ve 2009 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında Erzurum'un Tortum ilçesi Serdarlı Beldesi Müftü Yunus Kaya Camii'nde göreve başladı.

2010 yılında İzmit'te vatani görevini tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir alanında Yüksek Lisansa başladı.

2012 yılında yapılan Dini Yüksek İhtisas Merkezi sınavında başarılı oldu ve üç yıl süreyle Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim gördü. Bu süre zarfında Erzurum Atatürk üniversitesinde "Hz. Peygamber'in Kur'an Öğretme Metodu" adlı teziyle yüksek lisansını  tamamladı. 2015 yılında Ramazan görevi için bir ay süreyle Bosna Hersek'te bulundu. Daha sonra Gümüşhane/Kelkit ilçesine vaiz olarak atandı.Yaklaşık bir buçuk yıllık vaizliğin ardından Diyarbakır/Kulp İlçe Müftüsü olarak atandı.

Orada da yaklaşık 2.5 yıl Müftü olarak görev yaptıkdan sonra İlçmiz Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atandı.2017 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tefsir alanında başlamış olduğu doktora çalışmasını "Kur'an'da Aidiyet Olgusu" adlı teziyle 01/07/2022 tarihinde tamamlayarak Doktor ünvanını elde etti. İlçemizdeki görevine 17.07.2019 tarihi itibari ile başlamış olan hocamız  iyi derecede Arapça orta derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

YAYINLANMIŞ KİTAP VE MAKALELERİ

• "Kur'an'da Aidiyet Olgusu" TDV Yayınları, Ankara, Aralık 2023. (Kitap)
  • "Kur'an'ın Nüzul Öncesi ve Sonrası Dönemde Hayat Anlayışı" Batman Akademi Dergisi, 2023, cilt: 7, sayı:1.
  • "Kur'an'da Namazın Karakter İnşa Edici Rolü" Genç Mütefekkirler Dergisi, 2023, cilt:4, sayı: 2.
  • "Aidiyet Olgusu Bağlamında Kur'an'da Aidiyetle İlgili Kavramların Tahlili" Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2021, sayı: 28.
  • "Oku Yıkılsın" Diyanet Aylık Dergi, Şubat, 2021, sayı: 362.