13.11.2019

İlçe Müftümüz

Osman GÜL

1990 yılında Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ne bağlı Saraycık Mahallesi’nde doğdu. Sekiz yıllık ilköğrenimini bitirdikten sonra 2004-2006 yılları arasında Amasya Büyükağa Hafızlık Kur’ân Kursu’nda hıfzınızı ikmâl etti.

2010 yılında Amasya Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi ve 2015 yılında buradan mezun oldu. 2017 yılında kazandığı Pendik Haseki Dînî Yüksek İhtisas Merkezi’nden, 2020 yılında mezun olarak ihtisas eğitimini tamamladı. 2022 yılı Nisan ayında Amasya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde Tefsir Bilim Dalı’nda yüksek lisans mezunu olarak Bilim Uzmanı ünvanını aldı. Hâlen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Müftülük vazifesinden önce, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 2011-2017 yılları arasında Ankara’nın Mamak İlçesi ve Keçiören İlçesi’nde Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı. Dînî yüksek ihtisas eğitiminden sonra 2020 yılı Temmuz ayında Amasya-Göynücek İlçe Vaizi olarak görev aldı. 5 ay süren vaizlik görevinden sonra Ardahan-Posof İlçe Müftüsü olarak atandı.

2023 yılı Ocak ayında Çatalpınar ilçemizde göreve başlayan Osman GÜL, evli ve üç çocuk babasıdır.