14.05.2020

Örgün eğitim ile beraber Hafızlık yapma projesi Ünye'de hayata geçiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında örgün eğitime devam eden öğrencilerin aynı zamanda hafızlık yapabilmesine imkân sağlayan protokol 23.05.2019 tarihinde imzalanmıştı.

Protokolle, örgün eğitime devam edip hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce belirlenen imam hatip okulları ve diğer okullar ile Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen Kur'an kursları iş birliğinde gerçekleştirilecek protokol, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerine ilişkin mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişim alanlarının destekleneceği faaliyetleri kapsıyor.

Bu kapsamda "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" Ünye İlçe Müftülüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol kapsamında Ünye İmam Hatip Ortaokulunda hayata geçiyor.

Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında; öğrencilerimiz 5. Sınıfta hafızlığa başlayacak, 6.sınıfta hafızlığı tamamlayacak, 7 ve 8. Sınıflarda pekiştireceklerdir. Proje kapsamında Ünye İmam Hatip Ortaokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için ilk öğrencilerini alacak ve 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı ile proje uygulanmaya başlayacaktır. 4.cü sınıftan 5’e geçen kız ve erkek öğrencilerimiz kur’an kurslarımızın imkânlarından faydalanarak hem hafızlık yapma fırsatı yakalayacak hem de okullarına devam edecekler.

Detaylı Bilgi için: Ünye Müftülüğü