03.03.2020

Regaip Kandili İlçemiz Ünye'de coşku ile kutlandı

Müslüman alemi için üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili İlçemiz Ünye'de coşku ile kutlandı. Vatandaşlarımız Regaip gecesinin maneviyatını camilere akın ederek idrak etti.

Başta Merkez Büyük Cami, Orta Cami ve Garaj camileri olmak üzere, tüm camilerimizde düzenlenen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımız, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi.

İlçe Müftümüz Sayın Ali IŞIK, bütün Müslümanların kandilini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi: ''Bu müstesna zamanlar vesilesiyle, Rabb'imizin sonsuz af ve mağfiretine sığınarak hata ve günahlarımızdan arınmaya, bütün yönleriyle hayatımızı gözden geçirerek manevi diriliş ve ahlaki yükselişi yaşamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirerek kalplerimizi ve dualarımızı buluşturmak önemlidir'' diyerek vatandaşlarımızı camilere davet etti.

Müftülüğümüzce kursiyerlerimizin ve minik öğrencilerimizin kandili de tebrik edildi

Regaip Kandilinde İlçe Müftümüz Sayın Ali IŞIK ve vaizlerimiz Nihal ÖNER ile Aynur BİLGİÇ'ten oluşan bir heyet, müftülüğümüze bağlı eğitim ve öğretim veren ihtiyaç odaklı ve 4-6 yaş kur'an kurslarımızı ziyaret ederek kursiyerlerimizin ve minik öğrencilerimizin kandillerini tebrik ettiler.

Kandil coşkusu 4-6 yaş kurslarımızda da devam etti

Regaip kandili coşkusunu 4-6 yaş kurslarımızda okuyan miniklerimiz de yaşadılar. Müftülüğümüz İpekyolu Cami, Garaj Cami Anafartalar Cami, Güvenler Cami ve Semra TÜRKAN 4-6 yaş kurslarımızda okuyan minik öğrencilerimiz kandilin coşkusunu tertip ettikleri programlar ile icra ettiler.

Suriye ve Irak'lı göçmenlerimizin çocukları da unutulmadı

İlçe Müftümüz ve beraberinde ki heyet savaş nedeniyle Ülkemize gelen Suriye ve Irak'lı göçmenlerimizin çocuklarının eğitim gördüğü sınıfını da ziyaret ederek onlarında kandillerini tebrik etti.

Merkez büyük cami ve bütün camilerimizde Regaip kandili  programı tertip edildi

Regaip kandili coşkusu bütün camilerimizde düzenlenen programlarla idrak edilirken özellikle merkez büyük camide gündüz bayanlara yönelik yoğun katılımlı bir şekilde, akşam ise tüm vatandaşlarımızın katılımıyla devam etti. Bayanlara yönelik programda ilçe vaizimiz Aynur BİLGİÇ, Üç aylar ve Regaip kandili hakkında bilgi verdi.

Akşam düzenlenen programda ise hafızlar Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Vatandaşlarımız Ülkemiz ve İslam alemi için edilen dualara icabet etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi.