28.03.2024

Emekli Hocalarımız İftar Sofrasında Buluştu

Ünye İlçe Müftülüğümüzce uzun yıllar cami ve kur'an kurslarında görev yapan emekli hocalarımız için düzenlediğimiz iftar programı, İlçe Müftümüz Hüseyin Okuş'un katılımlarıyla Merkez Hafızlık Kız Kur’an Kursu salonunda gerçekleşti.

Emekli İmam Hatip Davut Çelen’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftümüz Hüseyin Okuş, başımızın tacı emekli hocalarımızla en mutlu olduğu anlardan birisini yaşadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı; Ünye'mizde bay-bayan 500 çalışan personelimiz var. 250 civarında da emekli hocamız var ve hepsi bu akşam buradalar. Sizler bizim için önemlisiniz. Bu kursları yapan, yaşatan ve bugün bu mutluluğu bizlere bir anlamda önceliğini sağlayan sizlersiniz. Sizlerden önce de diğer hocalarımızdı. Sizden sonra da başka hocalarımız derken bu bayrak bu sancak kıyamete kadar hocalarımızın elinde yüreğinde havada kalmaya devam edecek inşallah. Enerjimizi hiç azaltmadan, her geçen gün daha çoğaltarak din hizmetlerinde çocuklarımıza, evlatlarımıza, nesillerimize kur’an-ı öğretmek, onları kur’anlı gençler olarak yetiştirmek için elimizden gelen bütün gayreti hep birlikte devam ettireceğiz inşallah. Ünye’mizin her bir mahallesinde 4-6 yaş kurslarımız var. 1000 civarında da bu kurslara katılan yavrularımız var. Bu neslin, bu gençliğin Allah ve Resulünün önerdiği anlattığı tavsiye ettiği şekilde olabilmesi için din eğitimi şart. Din eğitimi olmadan hiçbir çözüm eksik kalır. Onun için üzerimize düşeni siz değerli hocalarımızla birlikte yapıyoruz. Hafızlık eğitimini çok önemsiyoruz. Her evde bir hafız olsun istiyoruz diyerek sözlerine devam eden Okuş, Ünye’ye Yunus Emre Mahallesinde beş dönüm üzerine beş katlı yüz yirmi yataklı yeni ve modern bir Hafızlık Kur’an kursunun yapılacağı müjdesini vererek programa katılanlara teşekkür etti.

Programda Emekli Müftü Osman Karagöz ve Emekli İmam Hatip Faruk Ateş kısa bir konuşma yaparak programı tertip eden Ünye İlçe Müftülüğüne teşekkür ettiler.