28.02.2024

2024 Yılı Şubat ayı Cami Görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri istişare toplantısı yapıldı

İlçe Müftülüğümüzce her ay yapılan Cami Görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticileri istişare toplantısı 28.02.2024 Çarşamba günü Müftülüğümüz konferans salonunda gerçekleşti.

İlçe Müftümüz Hüseyin Okuş'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Şube Müdürü Adem Meral, Muhammet Fethullah Peru, Merkez ve Mahallelerde görev yapan İmam Hatiplerimiz, Müezzin Kayyımlarımız ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz katıldı.

Toplantıda; Diyanet İşleri Başkanlığı ve mülki amirlerden gönderilen aşağıdaki talimat ve tebligatların duyuruları yapıldı.

a) Ordu Valiliği (İl Müftülüğü)’nin 2024 Yılı Ramazana Özel Cami Bilgilerinin Girilmesi konulu yazı.

b) Ordu Valiliği (İl Müftülüğü)’nin 2024 Yılı Ramazan Ayı Talimatı konulu yazı.

c)  Ordu Valiliği (İl Müftülüğü)’nin Onarım Güçlendirme Eğitimi Duyurusu konulu yazısı.

d) Deprem Farkındalık Eğitimine katılmayan veya eğitime katılıp eksik bırakan personelin ivedi olarak eğitimi bitirmeleri.

e) Her hafta düzenli olarak Meşki İlahi programlarının icra edilmesi.

f) Ramazan ayı başlamadan önce ses sistemlerinin kontrol edilmesi ve cami temizliğinin yapılarak hazır hale getirilmesi.

g) 2024 Yılı takvim ve dergi ücretlerinin en geç 15.03.2024 tarihine kadar ilgili hesaba yatırmaları.

h) Zekat ve fitre zarflarının personele dağıtılması ve konu hakkında bilgilendirme yapılması.

ı) Ramazan ayının 3, 13 ve 23. akşamları Merkez Büyük Camide Enderun usulü teravih namazı kıldırılması.

i) Yeni yapılacak olan ve proje aşamasındaki Hafızlık Erkek Kur’an Kursunun tanıtımının yapılması.

j) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Aday Din Görevlileri Göreve Başlama Programı Usul ve Esasları konulu yazı doğrultusunda göreve yeni başlayan personelin tanıtımı ve tören düzenlenmesi.

k) 2024 Yılı hatimle teravih namazı kıldıracak personele bilgilendirme yapılması.