03.12.2022

Kur'an kursu öğreticilerimiz kahvaltıda buluştu

İlçe Müftülüğümüz organizasyonunda Öğretmenler günü vesilesi ile Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde kahvaltı programı düzenlendi.

Programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Müftümüz Hüseyin Okuş ve Kur'an kursu öğreticilerimiz katıldı.

Merkez Döşemedibi Mahallesi Camii İmam Hatibi Süleyman Şimşek'in Kur'an tilaveti ile başlayan program İlçe Müftümüz Hüseyin Okuş'un açılış konuşması ile devam etti. Okuş konuşmasında "İkisi yatılı olmak üzere 35 Kuran kursumuzda 120 öğretici olduğunu, bütün hocaların fedakarca görev yaptığını ifade ederek bugün onlar için bir kahvaltı programı tertip ettik. Peygamber efendimiz s.a.v buyuruyor ki "Ya öğreten ol ya öğrenen ol, ya da onları destekleyen ol dördüncüsü olma" diye bizleri uyarıyor. Bu manada okullarda öğretmenlik yapan hocalarımız, Kur'an kurslarında öğretmenlik yapan hocalarımız, hakikaten çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi yetişmesine katkı sağlıyorlar. Bütün öğretmenlerimizin ve hocalarımızın o kadar büyük emekleri var ki anlatmakla bitiremeyiz. Hepsine minnettarız. Ahirete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi ve hocalarımızı rahmetle anıyor, çalışan siz değerli hocalarımıza ve öğretmenlerimize sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum. Bugün burada çok saygıdeğer hocalarımızın ev sahipliğinde toplandık. Katkılarından dolayı Sayın Kaymakamım ve Belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri böyle güzel sofralarında muhabbetinde buluşturduğu gibi cennetinde de cemaliyle buluştursun. Rabbim bizlere devamlı insanlara yardımcı olmaya vesile eylesin. Rabbim evlatlarımızı çocuklarımızı güzel bir şekilde dinine, vatanına milletine güzel evlatlar olarak yetiştirmeyi nasip eylesin. Hepinize tekrar saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise konuşmasında "Öncelikle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bugün burada olmak beni oldukça heyecanlandırdı. Neden? İki üstün özelliğe sahip kardeşlerimiz burada. Birincisi annesiniz. Peygamber Efendimiz Cennet annelerin ayakları altındadır buyuruyor. İkincisi ise Peygamberimiz hem eğitmen hem öğretmen idi. Bu vesile ile sizler de Peygamber Efendimizin görevini icra eden kıymetli annelerimiz ve öğretmenlerimizsiniz. Bizim en değerli varlıklarımız çocuklarımız ve aynı zamanda o çocuklarımız geleceğimiz. Sizlerin ellerinde şekil buluyor, sizlerin öğretisi sayesinde geleceğe hazırlanıyorlar. Rabbim sizlerin sözlerini güçlü eylesin. Emeklerinizi ziyan etmesin diyor, bu organizasyona emek veren kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum dedi.

Program yapılan kahvaltı ve duanın ardından sona erdi.

Haber- Fotoğraf: Adem Elzerey Ünye Müftülüğü