10.03.2023

İLÇE MÜFTÜSÜ

İbrahim TOPRAK

1986 yılında Ordu – Korgan ilçesine bağlı Yeşilalan Köyünde doğdu. İlk-Orta ve Lise eğitimini Korgan’da tamamladı. 2002-2007 yılları arasında İstanbul'da medrese eğitimi aldı.Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde; Manevi danışmanlık ve Rehberlik (Tezsiz) Temel İslam Bilimleri Arap dili ve Belagatı (Tezli) alanlarında Yüksek lisansını tamamladı. Erzurum Atatürk üniversitede doktora(Tefsir) çalışması devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine 2007 yılında İmam– Hatip olarak başladı. Sırasıyla Kastamonu-Şenpazar, Samsun- İlkadim İlçelerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Başkanlığımızın Manevi Danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri kapsamında 1 yıl hastanede manevi danışman olarak görev yaptı. 2017 yılında Diyarbakır – Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde başladığı ihtisas eğitimini tamamladı. 2020 yılında Giresun– Piraziz İlçesinde kısa bir süre Vaizlik yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın açtığı İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak 17 Aralık 2020'de Erzurum – Karayazı ilçesine müftü olarak atandı. İlçemizdeki görevine 10 Mart 2023 tarihinde başlayan Müftümüz, evli ve üç çocuk babasıdır.