13.10.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE AŞURE İKRAMI

Muharrem ayı nedeniyle İlçe Müftülüğümüz tarafından Çatallı Mahallesi Merkez Yeni Camii önünde öğle namazından sonra Ulubeyli vatandaşlarımıza aşure ikram edildi.

Aynı gün ikindi namazından önce Kerbela şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

İlçe Müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU yaptığı konuşmada şunları söyledi: Aşure geleneğinin tarihi çok eskidir. Hz.İbrahim’e , Hz. Nuh’a, hatta Hz. Adem’e kadar yükselir. Bu itibarla dinler tarihinin saygı duyduğu günler arasında aşure kadar tarihi boyuna uzanan ve milletler arası bir  yeri bulunan hiçbir kutlu gün yoktur,  denilebilir. Yani aşure günü tarih boyunca ve çeşitli milletlerce dini yönden kutlana gelmiş  bir gündür.