12.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE (KONFERANS ÖĞRENCİLERE)

İlçe müftümüz Basri Bektaş’ın Altınordu Çamsan İmam Hatip ortaokulu öğrencilerine kısa ve öz bir konferans verdi. Okul müdürümüz ve öğretmenlerin ilgi ve alakalarıyla karşılanan ilçe müftümüz öğrencilere başkanlığımız ve hafta münasebetiyle önemli hatırlatmalarda bulundu. Kısaca Diyanet İşleri Başkanlığı ve görevlerinden bahseden müftümüz İmam hatiplilik şuuru ve imam hatip okulunun öneminden misallerle anlattı. Asıl maksadın iyi yetişmiş dinine ve diyanetine bağlı iyi insanlar olması gerektiğini vurgulayan müftümüz, insanı yetiştirmek zor ama zevkli bir iş olduğunu memleketimizin de böyle sizin gibi gençlere şiddetle ihtiyaç duyduğunu hatırlattı. Gençlerin kendilerini çok önemsemelerini ve yarının ihtiyaçlarıyla kendilerini yetiştirmek için gayret etmeleri gerektiğini vurguladı. Amacın karın doyurmaktan öte insanlara ve hatta dünyaya örnek olmak olduğunu söyledi. Öğrenci velilerini kutlayan ilçe müftümüz, sizi imam hatip okuluna göndermekle aslında her birinin ellerinin öpülmesi gerektiğini vurguladı.

Okul öğrencilerinin de şiirler ve etkinlikleriyle güzelleşen program Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı sinevizyon gösterisiyle devam etti