19.07.2024

Kur’an Kursu Öğrencileri Tarafından 15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı!

İlçe Müftülüğümüz tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler tarafından "Şehitleri Anma" programı ile bir dizi programlar düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda öğrenciler, 15 Temmuz temalı gösteriler düzenledi, ilahi, şiir, dua ve ezgiler söylediler.

Camii kalbinde ve gölgesinde büyüyen Evkaf Mahallesi Hiranur Camiinde okuyan öğrenciler hocaları ile birlikte “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Fatsa Asri Mezarlığında Metfun Bulunan Şehitlerimizi Ziyaret ederek Kur'an okuyup dua ettiler.

Programlarla ilgili bilgi veren İlçe Müftümüz Aziz Bul, 15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi ve Ay yıldızlı bayrağımızın altında, onurlu ve huzurlu bir şekilde geleceğe yürümek istiyorsak, millet olmanın değerini bilmeliyiz.

Bizleri ayakta tutan ezanlar, salalar ve inanç değerlerimizin kıymetini her daim hatırlamalıyız. Tarih bilinci ve vatan sevgisinin önemini, ruhumuza işlenmiş Cesur yürekleri ile destan yazan şehit ve gazilerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak, bu bilinci ve inancı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vatan borcudur." dedi.