03.12.2018

Müftülüğümüz Engellileri Kahvaltıda Ağırladı. Ziyaretler Devam Ediyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Müftülüğümüz Engelli Vatandaşlarımızla kahvaltıda bir araya geldi. Ünye Müftülüğümüzce Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet AKSU, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal MEHEL, Müftü Vekilimiz Hasan ÖZKAN, Müftülük Vaizeleri Aynur BİLGİÇ, Nihal ÖNER, Müftülük Engelliler Koordinatörü Abdullah TAŞ ve Nuray RECEPOĞLU ile basın mensupları katıldı.

Programda Garaj Camii 4-6 yaş kur'an kursu öğrencileri özel bir gösteri sundular.

Ünye Müftü Vekilimiz Hasan ÖZKAN burada yaptığı konuşmada, “Asıl engellilik Allah’ın kalplere yerleştirmiş olduğu sevgiyi, merhameti, şefkati insanlara vermeyen, insanlardan, hayvanlardan ve çevresinden esirgeyen, özellikle de Allah’ın takdiri ile hayatını engelli olarak sürdüren kardeşlerimizden sevgisini, merhametini, şefkatini esirgeyendir. Allah’ın takdiridir, halinize sabredip, bizi yaratan Allah’a şükredersek, rabbim cennetinde sizlere engelsiz bir ebedi hayatı sunacaktır.”diyerek engelli bireylerin özel durumlarına dikkat çekti.

Program kahvaltı verilmesi ile sona erdi.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerindeki kahvaltı Programının ardından, Müftü Vekilimiz Hasan ÖZKAN ve beraberinde Müftülük personelinden oluşan bir gurup, Bedensel Engelliler Spor Kulübünü ziyaret ettiler. Müftü Vekilmiz Hasan ÖZKAN, buradaki faaliyetler ile ilgili Kulüp Başkanı Nihat YERLİKAYA'dan bilgi aldı.

Engelliler günü münasebetiyle Müftülüğümüzün faaliyetleri devam etti.  Müftülük Engelliler Koordinatörü Abdullah TAŞ ve Nuray RECEPOĞLU, randevu aldıkları engelli aileleri Müftülük Vaizeleri ve kur'an kursu öğreticilerimizden oluşan bir gurup ile, evlerinde ziyaret ederek müftülüğümüzün bundan sonra engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenleyeceği faaliyetler ile ilgili özellikle Sakatlar Derneğinde açmayı planladıkları Kur'anı Kerim ve Dini Bilgiler kursu hakkında bilgi verdiler, onlara manevi destekte bulundular.