22.04.2021

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, amcası Abdullah Erbaş'ın cenaze namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın amcası 98 yaşındaki Abdullah Erbaş, dün yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybetti. Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Abdullah Erbaş için, Yeşilyurt mahalle Camii’ nde cenaze töreni düzenlendi.

Düzenlenen cenaze törenine katılan Erbaş, amcası Abdullah Erbaş ile ilgili hatıralarını ve onun kendisi ve bölge için ne kadar örnek bir şahsiyet olduğunu anlatarak helallik istedi.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, amcası için kur’anı Kerim tilavet etti. Okunan tilavetlerin duasını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin yaptı.

Cenaze törenine Ali Erbaş'ın yanı sıra Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Akdoğan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin,1. Hukuk Müşaviri Selami Açan, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail ÇİÇEK ile Erbaş ailesi, akraba ve komşuları katıldı.

Ordu İl Müftülüğü olarak merhum Abdullah Erbaş’a Allah’tan rahmet, muhterem Diyanet İşleri Başkanımıza ve Erbaş ailesine sabırlar diliyoruz.