06.03.2020

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN BİR GÜNLÜK SEMİNER

Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından 19 ilçenin bağımlılıkla mücadele koordinatörlerine il müftülüğü toplantı salonunda bir günlük seminer düzenledi.

Seminerin açış konuşmasında İl Müftümüz Mürsel ÖZTÜRK, toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren bağımlılık türlerinin genç nesilleri tehdit ettiğini, çevremizdeki bu sorunlara karşı duyarsız kalamayacağımızı, bu konuda yapılacak çalışmaların resmi görevimizin ötesinde dini, insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri Din Hizmetleri Uzmanı İdris SAĞLIK ve İl Murakıbı Hanife ÇETİN bütün bağımlılık türleri hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

Seminerin sonunda İl Müftü yardımcımız Şerife Hanım ALTUNER yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin DİBBYS-DHYS sistemine nasıl kaydedileceği konusunda uygulamalı olarak göstererek katılımcıları bilgilendirdi.