20.06.2019

Kadın Görevliler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Orduda Yapıldı

Samsun, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Çorum, Tokat, Trabzon ve Rize illerini kapsayan Kur’an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” bölge finali tamamlandı.

Diyanet İşleri başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde her sene Diyanet personelinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerini ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla çeşitli yarışmalar düzenlenmektedir.

2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kadın görevliler arası “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” bölge finali Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Yapılan yarışma sonunda Samsun ilini temsilen yarışmaya katılan Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Şengül bölge birincisi olurken, Rize’den Aysel Ay ikinci, Amasya’dan Hümeyra Kocabaş üçüncü oldu.

Yarışmalar sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.