26.10.2018

Gençler Bilgilendirildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde başlatılan gençlik çalışmaları Ordu’da da çeşitli programlarla devam ediyor.

Gençliğe yönelik olarak “Gençlerin; bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine,  illetimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesle aktarılarak üretilmesine katkı sağlayacak; toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin edecek” çalışmalar yürütülüyor.

“Gençlerin sorumluluk sahibi olması, yeteneklerini geliştirmeleri, bilgiye, sanata ve güzel olan her şeye ilgilerinin canlı tutulması ve gönüllerinin sevgi, şefkat ve merhamet hisleri ile yoğrulması için inanç ve ibadetin onların ruh sağlığında oluşturacağı olumlu etkiler göz önünde bulundurularak” yürütülen çalışmalarda Üniversiteler, yurtlar, gençlik merkezleri ve diğer yerlerde çeşitli programlar düzenleniyor.

İl Müftülüğünce Ordu Gençlik Merkezinde düzenlenen bir programla gençler Fetö, Deaş terör örgütü ve din istismarı konusunda bilgilendirildi. Programda İl Müftü Yardımcıları, Avni Bolat, Cemal Uzun ve Cevat Erişti tarafından gençlerin soruları cevaplandırıldı.