31.07.2023

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla İl Müftülüğümüz Toplantı Salonunda, Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler arasında 2023 Yılı Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek, İl Müftü Yardımcımız Şerife Hanım Altuner ve Kumru Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğreticimiz Esra Yılmaz’dan oluşan komisyonda, öğrencilere sorular kura yöntemi ile seçtirilerek soruldu.Yarışmaların sonucunda, 1.olana, 1000 2. olana 750, 3. Olan yarışmacıya ise 500 diğer katılımcılara ise 250 TL. çeşitli ödüller takdim edildi.

İl Müftüsü Çiçek; yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederek onlardan büyüdükletinde Diyanet İşleri Başkanlığımız da görev almalarını, hafızlıklarını geliştirerek, İlahiyat okuyarak daha güzel yerlere gelebileceklerini ifade etti. Müftü Çiçek; yarışmaya katılan ve 1. olan öğrencilerimize bölge finalinde daha çok çalışarak iyi bir dereceyle temsil etmelerini isterken, diğer katılımcılara ise bundan sonraki yarışmalarda biraz daha gayretle başarılı olacaklarını söyledi. Son olarak da Müftü Çiçek, öğrencilerimizi yetiştiren anne ve babalara, ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize şükranlarımızı sunuyorum dedi.