20.03.2023

DEPREMZEDELER YARARINA DÜZENLENEN ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ İYİLİK ÇARŞISI AÇILDI

Ordu İl Müftülüğü ve TDV Ordu Şubesi yönetim ve denetiminde hayırseverlerimizin de katkılarıyla hizmet verecek olan İyilik Çarşısı Ordu İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Şubemizin destekleri ile hizmete girmiştir. İyilik Çarşısı, İlimize afet bölgelerinden gelen ailelere yardım sağlayacaktır.Ordu İl, İlçe Müftülüklerimiz ve tüm personellerin gayretleri ile muhtaç vatandaşlarımızın belirlenip ihtiyaçlarını (gıda, temizlik, giyim, ayakkabı vb.) 500 puanlık limitle ücretsiz karşılayabileceği Ordu İl Müftülüğü İyilik Çarşısı; İlçe Müftülerimiz, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar çok sayıda din görevlilerimiz, Kur'an kursu öğreticilerimiz, diğer davetlilerin ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek’in dualarıyla açıldı.

Açılışta açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Çiçek; 6 Şubattan bu yana hepimizin yüreği sarsılıyor. Deprem kimini muhacir kıldı bize de Ensar olmak düşüyor. Yardım edelim istedik. Ordumuz dan tırlar gidiyor. Adıyaman’da Valimiz orada, imamlarımız orada, kardeşlerimiz orada destek veriyorlar. Birde o taraftan bu tarafa muhacir olarak gelenlerimiz var, bir şeyler yapalım istedik. Nakdi yardımlarımız var bunun yanında ayni yardımlarımız da olsun istedik. Ayni yardımlarımız için bir çarşı kuralım dedik. İyilik Çarşısı olsun istedik.

Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar devam etsin istedik. Diyanet Vakfımızın böyle bir çalışması vardı. Bizde bir şubesini burada açalım istedik. Sonra hayır sahibi kardeşlerimize gittik. Kimi 1 ton nohut kimi 1 ton pirinç verdi. Elinde olan, olanını verdi. Bunu mescitte bütün kadın kollarımız bayan cemaatimiz, paketlediler. İşte Kurbanlar geldi. Kurbanları kestik onları koyduk. Kartlarımız var, imam kardeşlerimiz depremzede kardeşlerimizi ziyaret edecekler. Bu kartları kendilerine hediye edecekler.

Onlarda istedikleriniz ücret ödemeden buradan alacaklar. Maddi imkanı olmayanlar ayni yardımlardan faydalansın. Onlarda buradan faydalansın istedik. Hayır sever kardeşlerimiz davet ediyoruz. Rafları kendileri doldursun. Kendileri düzeltsinler. Gönül isterdiki daha büyük bir evimiz olsun. Hayır sahipleri de gelirse daha büyütürüz inşallah dedi.

Ordu İl Müftülüğü olarak İyilik Çarşısı’nın hayırlı olmasını, nice ihtiyaç sahibi aileye yardımların ulaştırılmasını, köprü görevi görmesini temenni ediyor, emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Sizlerde İyilik Çarşısında Depremzede Kardeşlerimize destek olmak istiyorsanız, İl, İlçe Müftülüklerimize yada din görevlilerimiz ve Kur'an kursu ögreticilerimiz aracılığı ile katkıda bulunabilirsiniz.

Adres: Akyazı Mh. Atatürk Bulvarı No:269 Altınordu/ORDU

İrtibat:0(452) 234 04 11-233 03 95