16.07.2021

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebetiyle Nöbetteyiz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanında milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş ve demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak için Ordu halkı nöbette idi.

Altınordu Aziziye (Yalı) Camii İmam-Hatibi Murat SİVRİKAYA'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz Dr. İsmail ÇİÇEK vatanımız, milletimiz ve aziz şehitlerimiz için duada bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü salâlar, gece saaat 00:13'te tüm camilerimizde okundu. Ordu İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından gecenin anlam ve önemine binaen ilahiler ve türküler söylenerek, kılınan sabah namazı ile program sona erdi.