16.07.2021

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Şehitlerini Anma Töreni

15 Temmuz 2016 gecesinde, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş ve demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak sorumluluk bilinciyle, Altınordu Eskipazar Şehitliğinde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü” programı düzenlendi.

Ordu Valimiz Tuncay Sonel günün anlam ve önemi hakkında yapmış olduğu konuşmanın ardından Altınordu Hz. Ömer Camii İmam-Hatibi Abdülkerim Şahin tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Akabinde İl Müftümüz Dr. İsmail Çiçek tarafından duada bulunuldu.

Müftü Çiçek duasında şu sözlere yer verdi;

Ey, 15 Temmuz’da ülkemizin maruz kaldığı büyük ihanet karşısında “bizleri salâ ile dirilten şehadetle doğrultan, ey hainlerin tuzaklarını bozan, zalimlerin kalkışmalarını başlarına makûs eden, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve inâyetinle şanlı bir direnişle darbe girişimini bertaraf eden Yüce Rabbimiz! Rahmetine, merhametine ve mağfiretine sığınarak huzurunda bir araya geldik. El açtık divanına durduk. Dualarımızı kabul eyle Allah’ım.

Bugün şehitliğimizde, “Müminlerin en kıymetli seccadesi vatan toprağını bedelini canlarıyla ödeyerek bize armağan eden” tüm şehitlerimizi yâd etmek maksatlı bir araya gelmiş bulunuyoruz, niyazlarımızı kabul eyle Allah’ım.

15 Temmuz gecesi vatanımızın dirliğine, milletimizin birliğine kasteden hainlere karşı gövdesini siper eden, iman dolu göğsüyle tankların önünde duran, din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize rahmetinle muamele eyle! Makamların âli, mekânlarını cennet eyle, şefaatlerine cümlemizi nail eyle Allah’ım.

Canlarını en yüce değerler uğruna feda eden, Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bugüne kadar, canı, cananı, bütün varı gitse de vatanın bir karış toprağından vazgeçmeyen bütün şehitlerimize rahmet eyle Allah’ım!

Aldıkları yaraları bir istiklal madalyası gibi vücutlarında taşıyan bütün gazilerimize şifa; hakka yürüyenlerine rahmet, hayatta olanlarına uzun ömürler ikram eyle Allah’ım.

Her birine minnet borçlu olduğumuz şehitlerimizin ana, baba, eş, evlat ve yakınlarına sabr-ı cemiller ihsan eyle Allah’ım.

Bizim ordumuza aziz milletimiz "Peygamber Ocağı" adını verir. Şanlı ordumuzu kıyamet sabahına kadar yüce Peygamberinin yolundan ayırma Allah’ım. Bu ihanet kalkışması karşısında milletinin yanında yer alan Polislerimize, Silahlı Kuvvetlerimize, Güvenlik Korucularımıza yurt içinde ve dışında terörle mücadele operasyonlarında, karada, denizde, havada her yerde nusretinle ve kudretinle yardım eyle. Onları her türlü kötülükten, şer ve fitneden muhafaza eyle! Allah’ım!

O gece milletçe, dillerimizde tekbir, kulaklarımızda salâ sesleriyle meydanlara yürüdük. O gece topyekûn aziz milletin şehadet arzusuna şahit olduk. Tarih boyunca özgürlüğüne, istiklaline, imanına, Kur'an’ına âşık olan bu aziz milleti bir nefes istiklalsiz bırakma Allah’ım.

O gece gençlerimiz vardı. Abdest alarak, anne babalarına veda ederek meydanlara koşan. O gençlerimizi aziz eyle! Bütün gençlerimize, o gençlerin yolundan yürümeyi nasip eyle Allah’ım.

Bu sefer kötülük din kisvesi altında karşımıza çıktı. Aziz milletimizin imanlarını, emanlarını, evlatlarını, çaldılar. Bir daha bizi böyle bir kötülüğe maruz bırakma Allah’ım.

Sûret-i Haktan görünerek din görüntüsü altında bu milletin arasına fitne, fesat tohumları ekenleri kahru perişan eyle! Bizi dinle, imanla, Kur’an’la, Peygamberle, Allah ile aldatanlardan ve aldananlardan eyleme, İslam’ı en güzel şekilde anlayan ve yaşayanlardan eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Şehidlerimiz için okunan hatm-i şerifleri dergâh-ı izzetinde kabul eyle! Hâsıl olan sevabı Peygamber Efendimize, âline ve ashabına hediye ediyoruz, vasıl eyle Allah’ım!

Din ü devlet mülk ü millet rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden bütün aziz şehitlerimizin, rahmet-i Rahman’a kavuşan kahraman gazilerimizin ruhlarına hediye ediyoruz, ulaştır Allah’ım!

Bu hatimleri okuyan, yapılan duaya âmin diyen kardeşlerimizin geçmişlerine hediye ediyoruz, vasıl eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Vatanımızı ve milletimizi her türlü bela ve musibetten, fitne ve fesattan, yeryüzü ve gökyüzü afetlerinden muhafaza eyle! Allah’ım.

Dünyanın dört bir yanına yayılan salgın hastalıktan başta vatanımız, milletimiz ve ümmet-i Muhammed olmak üzere tüm insanlığı kurtar Allah’ım!

Ya Rabbi, bu vatan için gece-gündüz demeden ibadet ruhuyla çalışan bütün Devlet Büyüklerimize hayırlı işlerinde muvaffakiyetler nasib eyle Allah’ım. Bize de aynı ruhla çalışmayı nasip eyle! Allah’ım.

Zalimlerin zulmüne rağmen bizi adaletten ve merhametten ayırma Allah’ım! Sana inandık, sana güvendik, gücümüzü sana imandan aldık, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, inayetsiz bırakma. Yıkılmamıza ve dağılmamıza izin verme Allah’ım!

İlahi Ya Rabbi! Bugün hep birlikte sana niyazda bulunuyoruz. Aziz şehitlerimizin hürmetine ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, fitne ve fesattan muhafaza eyle Allah’ım.

Velhamdü Lillahi Rabbi’l-Âlemîn…

Tüm Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, Gazilerimize Yüce Allah'tan şifalar niyaz ederiz.