T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Ordu Müftülüğü

21.09.2026

BALIKÇILARIMIZ “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

 

2026-2027 Su Ürünleri Av Sezonu, Ordu’da düzenlenen programla başladı. “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, yeni av sezonuna bereket ve umutla başladı.

Fatsa Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen programa; Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Müftümüz Ali Çakmak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Fatsa Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Levent Bayram, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Güneş, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Fatsa Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Mollaoğlu ve balıkçılar katıldı.

 

Programda yapılan konuşmalarda, yeni av sezonunun tüm balıkçılar için hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunuldu. Sürdürülebilir balıkçılığın önemine dikkat çekilerek av yasaklarına, ağ ve boy sınırlamalarına, zaman ve alan düzenlemelerine riayet edilmesinin balıkçılığın geleceği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Programın manevi bölümünde İl Müftümüz Ali Çakmak tarafından dua edildi. İl Müftümüz Çakmak, yeni av sezonunun hayırlı ve bereketli olması, balıkçılarımızın denizlerde kazasız ve güvenli bir sezon geçirmeleri, emeklerinin bereketlenmesi ve ailelerine sağlık ve huzur içerisinde kavuşmaları için dua etti.

 

Duadan sonra Vali Muammer Erol, protokol üyeleri ve programa katılan vatandaşlar balıkçı teknelerine binerek denize açıldı.

Yeni av sezonunun başta Ordu olmak üzere tüm balıkçılarımıza hayırlı, bereketli ve kazasız bir sezon getirmesi temennisinde bulunuldu