T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Ordu Müftülüğü

08.05.2026

Ordu’da Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı: İlk Kafile Medine Yolunda

​ORDU – 2026 Hac organizasyonu kapsamında Ordu’dan kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan dualar ve gözyaşlarıyla Medine’ye uğurlandı.

​2026 yılı Hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkan 239 hacı adayı ve beraberindeki 9 görevli için Ordu-Giresun Havalimanı’nda görkemli bir uğurlama töreni düzenlendi. Toplam 248 kişiden oluşan kafile, kutsal topraklara gitmenin heyecanını aileleriyle paylaştı.

​Protokol ve Vatandaşlar Bir Arada

​Uğurlama törenine Ordu Valisi Muammer Erol, İl Müftüsü Ali Çakmak ve çok sayıda hacı yakını katıldı. Program, kafile görevlisi Ercan Efiloğlu’nun gönüllere hitap eden Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Manevi atmosferin yüksek olduğu törende, İl Müftüsü Ali Çakmak’ın yaptığı dua ile eller semaya açıldı; hacı adayları helallik alarak uçağa doğru yöneldi.

​Uzman Kadro Rehberlik Edecek

​Hacı adaylarının ibadetlerini eksiksiz ve huzur içinde yerine getirebilmeleri için geniş bir ekip görevlendirildi. Kafile Başkanı Gençağa Sayan riyasetindeki grupta;

​6 Din Görevlisi

​2 Kadın İrşad Görevlisi rehberlik hizmeti sunacak.

​Dönüşler Haziran Ayında

​08.05.2026 tarihinde saat 10.15’te Medine’ye hareket eden kafilenin, kutsal topraklardaki görevlerini tamamladıktan sonra 17 Haziran 2026 tarihinde Cidde üzerinden Ordu-Giresun Havalimanı’na dönmeleri planlanıyor.

​Havalimanında bekleyen aileler, sevdiklerini uğurlarken duygu dolu anlar yaşarken; hacı adayları ise "Rabbim isteyen herkese bu kutsal yolculuğu nasip etsin" temennisinde bulundular.