25.02.2022

Cemal Bayram Camii İbadete Açılışı

İlçemiz Perşembe de yapımı devam eden Cemal Bayram Cami’nin tamamlanmasının ardından ilk cuma namazı kılınarak ibadete açıldı. Cuma namazı öncesi vaaz eden İlçe Müftümüz Mehmet SÜSÜN

Cami ve camiler, Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra Anadolu'nun fethi ile her yere kondurulan adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyyet sembolüdür.

Dünya semasını andıran gök kubbesi ile, resim gibi hat sanatı ile, yükseklere doğru uzayıp giden minaresi ve müştemilatı ile bir cami yapmak ve içinde huzurla ibadet etmek bahtiyarlığına ermiş bulunan Aziz ve şerefli Müslümanlar!

İşte sizler bu topraklarda, Müslümanlık tapusuna, bir imza daha attınız.

Şu müjdeyi duymak artık sizin hakkınız: (Tevbe sûresi, 18.ayet-i kerime)

"Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve sadece Allah’tan korkan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır."

Ve âlemlerin sultanının ifadesi: "Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse Allah da onun için cennette bir saray hazırlar."

Bu ifadelerle, mescid yapma işinin, kâmil bir imana sahip olanların işi olabileceği net bir şekilde ifade etti.

Ardından Müftülüğümüz Şube Müdürü Cihangir KUNT Cuma Hutbesini irad etti.

Cuma namazını kıldıran Müftü SÜSÜN; bu vesileyle bu güzel camimizin yapımında emeği geçen, maddi ve manevi destek veren bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Yaptıkları bu hayırlı çalışmanın Rabbim’izin rızasını kazanmalarına vesile olmasını diliyorum. Geçmişten günümüze camilerimizin imar, inşâ ve ihyasına öncülük eden, destek olan, yardımda bulunanları, ibadet aşkıyla camilerimize hizmet edenleri hayırla yâd ediyorum. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, genç-yaşlı bütün kardeşlerimizi bu mabetlerin huzur ikliminde buluşmaya davet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.