13.03.2020

İHTİDA TÖRENİ

Japon  vatandaşı Mao, Perşembe İlçe  Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Safiye ismini aldı.

Eşi vasıtasıyla  İslam dinini araştırmaya başladığını, araştırmalarının sonucunda Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden Mao “ Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde İslamiyet'i isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan seçtim, çok mutluyum.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Eşiyle birlikte Japonya’da yaşayan Mao, Eşinin ailesini ziyaret etmek için  geldiği Ordu’nun, Perşembe İlçesinde İlçe Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren Ataist Japonya  vatandaşı Mao için Perşembe  İlçe Müftülüğünde “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan merasimde, Mao'ya İslam dini hakkında özet bilgiler veren İlçe  Müftüsü Basri BEKTAŞ, “İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak” olduğunu belirtti.

İhlas Suresi’nin mealini okuyup açıklayan İlçe Müftüsü BEKTAŞ, “ikinci önemli esasın Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek” olduğunu söyledi.

Müftü BEKTAŞ’ın imanın esaslarını ve İslam’ın şartlarını kısaca anlatıp, Kelime-i Şehadet getirerek anlamını açıklamasının ardından Mao Kelime-i Şehadet getirdi.

İlçe Müftüsü BEKTAŞ, Müslüman olan ve Safiye ismini alan Mao’yu tebrik ederek yeni hayatında başarılar diledi.

“İyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak kurallarına uymak gerektiğini, kurallara uyabilmek için de öğrenmek ve öğrendikçe tatbik etmek gerektiğini” belirten İlçe Müftüsü BEKTAŞ, merasim sonunda Safiye  hanıma “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve ilmihal ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan ve İslam’ı anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.