26.02.2020

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN VEFA PROĞRAMI

Üç senedir icra edilen şühedaya vefa programı, şehit Hüseyin GÜMÜŞ adına Ekinciler köyü muhtarı olan babasının ev sahipliğinde, İmam Hatip Abdurrahman ÇAKAR hocamızın riyasetinde icra edilmiştir. Şühedayı anma ve anlama programı dediğimiz bu programda gayret gösterip tüm maddi giderlerini karşılayan şehidimizin babası köy muhtarımıza teşekkür ediyoruz. Programı baştan sonuna kadar bilfiil katılan Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.

23 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen programa başta İlçe Kaymakamımız Levent Yetkin Bey, İlçe Belediye Başkanımız Mustafa TANDOĞAN Bey, Jandarma Komutanı ve İlçe Müftümüz iştirak etmişlerdir. Perşembe müftülüğü personelinin de yoğun katılımı ile gerçekleşen programda sohbet eden ilçe müftümüz şu konulara değindi: “…Bu cennet vatanın emanetçileriyiz. Emanete hıyanet edenler ise münafıklardır. Bu vatanın ve vatan evlatlarının düşmanlarının bilmesi gereken şey, bu vatanın üstündekiler kadar da altında sahipleri vardır. Son Türk evladı canını vermeden kimse bu vatandan bir parça toprak alamayacaktır. Her şehit canıyla bu vatanın İslam yurdu olduğuna şehadet eder. Biz de bu şahitliğe ortak olmak için buradayız. Düşmanlarımız ve onların hain işbirlikçileri bilmelidirler ki, bu millet Namusuna uzanan eli her daim kırmıştır. Dinine uzanan eli her daim kırmıştır. Bu milleti kadını erkeği yaşlısı genci söz konusu vatan olduğunda kıyama kalkar ve düşmanı alt etmeden de oturmaz. Cami altında yapılan çok amaçlı salon içinde teşekkür etti.” Bu konular da duygusal bir konuşma yaptı.

Evvela kuran tilaveti, sonra ilahiler ve kasideler ve namazdan sonra da ikramla program bitti.