19.02.2020

CAMİİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Kacalı Mahallesi Kırımlıoğlu Ahmet Cemal Bayram  Camii temel atma töreni, Perşembe ilçe Müftüsü Basri BEKTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇULFAZ  ve Perşembe İlçe Müftülüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde  konuşan İlçe Müftüsü Sayın Basri BEKTAŞ, Hz. Muhammed (s.a.v)'in Mekke'den Medine'ye hicret ettikten sonra, Mescid-i Nebevi'yi sadece Müslümanların ibadetlerini yapması için değil, bir mektep olarak kullanmaları ve dini bilgilerini almaları için inşa ettiğini belirtti.

Hz. Muhammed (s.a.v)'in Mescid-i Nebevi'nin içerisine insanların ilim, hikmet, bilgi ve irfan sahibi olmaları amacıyla "suffe" denilen bir de mektep yaptırdığını kaydeden BEKTAŞ, şunları söyledi:

"İnşallah bu camimizde de gençlerimiz, insanlarımız sadece namaz kılmakla yetinmeyecekler, bir köşesinde derslerine çalışacaklar, öbür köşesinde sohbetlerini yapacaklar  çok fonksiyonlu olarak kullanılacak bu  camimizde de ayrıyetten 4-6 yaş grubundaki yavrularımıza hizmet verecek. Onların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.  ."

BEKTAŞ, konuşması sonrasında yaptığı dua ve kesilen kurban ile temel atma töreni son bulmuştur.