19.02.2019

DERSLERİMİZ DEVAM EDİYOR ARAPÇA, HADİS, FIKIH DERSLERİ

Perşembe ilçe müftülüğümüzün personellerinin katıldığı Arapça tefsir ve fıkıh dersleri bu yıl da devam etmektedir. Arapça sarf nahiv usulü ile başlayan derslerimiz tefsir hadis ve fıkıh olarak bu yılda devam ettirmekteyiz. Kısa bir sarf nahiv dersinin ardından bu yıl Sâbûni hocanın “min künüzissünne” adlı kitabından hadis okumakta ve mütalaa etmekteyiz. Sonra ikramlarında olduğu derslerimiz yoğun katılımla ve hiç ara vermeden devam etmektedir. Bu dersler Ekim ayında başlamakta ve yaklaşık olarak mayıs ayına kadar devam etmektedir.

Tamamen isteğe bağlı olan derslerimize meslek arkadaşlarımız katılmaktadır.  İlçe müftümüzün bizatihi katıldığı dersler iki ayrı noktada (Kırlı ve Çaytepe) devam ederken bu yıl müftülüğümüzün bünyesine kazandırdığımız çok amaçlı salonumuzda da fıkıh dersleri ile devam etmektedir. Merkez ve civardaki arkadaşlarımızın katıldığı derslerde Hanefilerin temel kaynaklarından olan el- ihtiyar kitabı merkez alınarak fıkıh sohbetleri icra edilmektedir. İlçe müftümüz riyasetinde devam eden dersler ilçe vaizimiz Hasan Basri Çedik beyin katkılarıyla devam etmektedir.