08.01.2020

“KUMRU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ ADRB BÜROSU AİLE BİLİNCİ SEMİNERLERİNİN İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Müftülüğümüz bünyesinde kurulan ADRB Bürosu ilçemiz genelinde aileye yönelik gerçekleştirdiği irşad faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu bağlamda, Kumru İlçe Müftülüğümüze bağlı olarak hizmet veren 3 adet 4-6 Yaş Sıbyan Sınıfları Kur' an Kursu Öğrenci Velilerine yönelik "Aile Bilinci Seminer”lerinin ilki Karacalı Mah. Camii 4-6 Yaş Sıbyan Sınıfları Kuran Kursunda gerçekleştirildi.

Seminere İlçe Müftüsü Sn. Abdullah ERÇİN, İlçe Vaizi Sn. Remzi ERALP, Kurs Öğreticileri ve öğrenci velileri katıldı.

Seminerin açılışında konuşma yapan ilçe Müftüsü Sn. Abdullah ERÇİN "Aile Olmanın ve Aile Kalmanın Önemi”ne değinerek bilinçli annelerden bilinçli evlatlar, bilinçli evlatlardan da sağlıklı bir toplumun oluşacağını ifade etti. İlçe Müftümüz, seminere katılan velileri tebrik ederek teşekkürlerini arz etti ve konuşmasını tamamladı.

Daha sonra İlçe Vaizi ve ADRB Koordinatörü Remzi ERALP, “Ailemin İletişim Dili” konulu seminer sunumunu yaparak, konuyla ilgili özetle sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi için “Gönül Dili”, “Değer Dili”, “Teşekkür Dili”, “Dua Dili” ve “Sükût Dili” gibi unsurlara dikkat çekti ve konuşmasını tamamladı.

Seminere katılan veliler, bu tür seminerlerin bilinçlenme ve farkındalık oluşturması açısından çok verimli olduğunu ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Program Kurs Aile Birliğinin katılımcılara ikramıyla sona erdi.