12.04.2019

2019 YILI HACI ADAYLARININ SEMİNERİ İLÇEMİZ SAMUR MAH. MERKEZ YENİ CAMİİNDE DÜZENLENDİ

Hac yolculuğunu vatandaşlarımız açısından manevi bir milat haline dönüştürebilmek ve karşılaşılan problemleri en aza indirilebilmek amacıyla 2019 Yılında Hacca gidecek olan hacı adaylarımızın eğitim semineri, 10-11 Nisan 2019 günlerinde İlçemiz Samur Mah. Merkez Yeni Camiinde hacılarımızın katılımıyla düzenlendi.

Kumru İlçesi’nden 2019 Yılından Hacca gidecek olan 64 adet hacı adaylarımızla ilçemize misafir olarak gelen hacı adaylarının katıldığı seminerin ilk gününde İl Müftüsü Sn. Mürsel ÖZTÜRK “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti” ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Sevim YÜKSEL “Temel Sağlık Bilgileri” ile İlçe Müftümüz Sn. Abdullah ERÇİN tarafından verilen  “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik” konuları ile ilk günün sonunda Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice POLAT tarafından “Kadınlara Özgü Konular” işlendi.
.         Seminerin ikinci günü 11.04.2019 tarihinde İlçe Müftümüz Sn. Abdullah ERÇİN tarafından “Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki” konuları işlendi ve hacılarımıza İlçe Müftülüğümüz tarafından yaptırılan KABE Maketiyle uygulamalı olarak tavaf yaptırıldı. Günün son derslerini de ilçe Vaizimiz Sn. Remzi ERALP tarafından “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı ile Hz. Peygamber (s.a.v), Mescidi Nebevi ve Medine ile Hac İbadetinin Gereği olarak Bir Arada Yaşama Bilinci” konularında bilgiler verildi.                                İlçe Müftülüğü olarak tüm hacılarımıza şimdiden kolaylıklar diliyor ve yapacakları haccın Yüce Mevla’nın katında kabul görmesini niyaz ediyoruz.