24.04.2017

ADRB KUTLU DOĞUM HAFTASINDA MÜFTÜLÜK KIZ K. KURSU 4-6 YAŞ GRUBU SINIFINDA PROGRAM DÜZENLEDİ.

İlçe Müftülüğümüz ADRB üyeleri iş birliğiyle Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu bağlamda 20.04.2017 tarihinde Müftülük Konferans Salonunda halkın da katılımıyla Müftülük Kız Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencilerinin katılımı ve gösteriyle bir program düzenledi.

Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Aysel DİLEKÇE’nin sunum konuşmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan İlçe Müftü V. Sn. İbrahim Ethem ARIN: “İlçe Müftülüğü olarak bu yıl dolu bir Kutlu Doğum Haftası geçirdik.  Haftanın önemini etkinliklerle halkımıza hissettirmeye çalıştık. Bugün de yapılan bu etkinliğimiz haftanın güzelliğini bir kat daha artırmıştır. Bugün sizlerle “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı konuyu işlerken Müftülük Kız Kur’an Kursu 4-6 Yaş grubu Sıbyan Sınıfından 6 öğrencimiz kur’an-ı Kerim’e geçerek programı daha da anlamlı hale getirmiştir. Allah Resulünün “Sizin En Hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” Hadisi Şerifi bize bu yavrularımızı en hayırlı ümmet yapmıştır. İlçe Müftülüğü olarak ilçe genelimizde aktif Kur’an kursu hizmeti vermekteyiz. Şuan 4 adet sıbyan sınıfımız bulunmaktadır. Ayrıca ilçemizde 31 adet İhtiyaç Odaklı ve 2 ad. Yatılı kursumuz bulunmaktadır. Kurslarımızda toplam 600 civarında öğrencimiz eğitim almaktadır. İnşallah bunun sayıları artarak devam edecektir. Çocuklarımız üzerinde çalışmalar artarak devam edecektir. 5-6 yaşlarındaki çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmek, öğrenmelerin sağlamak bizler için büyük bir başarıdır. Bunun yanında bizler yavrularımıza Kur’an eğitiminin yanında değerler eğitimi veriyoruz. Onların sosyal ve duygusal gelişimlerine destek veriyoruz. Onları daima zirveye çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi ve konuşmasını tamamladı.

Program Müftülük Kız Kur’an Kursu 4-6 Yaş grubu Öğrencilerinin sunduğu “Sevgili Peygamberim” adlı “Rant Gösterisi” ardından öğrencilerin tarafından kısa sürelerin okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilere hediye takdimi ile törene devam edildi.

Katılımcılara izlettirilen Kutlu Doğum Haftası Sinevizyon gösteriminin ardından Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğrencisi Onur KAŞALTI ve Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Münevver ERGEÇ tarafından katılımcılara verilen Kur’an ziyafetiyle program devam etti.

Program Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice POLAT’ın “Hz. Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası” konulu konferansta yaptığı konuşmasında; Cahiliye toplumunun genel özellikleri hakkında bilgi verdi. Peygamber efendimizin o toplum içindeki saygınlığı, Kabe hakemliği ve o dönemdeki insanların ona karşı olan güveninden bahsetti. Peygamber Efendimize verilen Risalet vazifesini çok zor şartlarda yenine getirdiğini ve 23 Yıllık dönem içerisinde kızlarını diri diri toprağa gömen insanların artık karıncayı bile incitmeyecek duruma geldiklerini özellikle vurguladı ve konuşmasını tamamladı.

Program, Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Aysel DİLEKÇE’nin kapanış konuşmasıyla sona erdi.