24.04.2017

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ ADRB İŞ BİRLİĞİYLE ERÇALLAR KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDENİYLE PROGRAM DÜZENLEDİ

İlçe Müftülüğümüz Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu bağlamda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ekibimiz tarafından 19.04.2017 Çarşamba günü Kumru Erçallar ÇPL Kız Öğrenci Yurdunda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” adlı konferans düzenlendi.  Nöbetçi öğretmenler ve yatılı öğrencilerinin katıldığı programa ADRB ekibi üyeleri Müftülük Kız Kur’an Kursu  Öğreticileri Hatice Polat ve Aysel Dilekçe konuşmacı olarak katıldı.

Program öncesinde öğrenci ve öğretmenlere “ Müslümanlara Karşı Ön Yargı” konulu kısa bir film izleten ADRB üyeleri filmin ardından konferansa geçildi.

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”  konusunda katılımcılara konferans veren Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice POLAT konuşmasında: “Peygamber Efendimize Risalet Vazifesi verilmeden önceki dönemlerde toplum ahlaki olara bitmiş durumda idi. Bu şekilde olan bir toplumda Allah Resulünün peygamberlik gelmeden önceki dönemlerde dahi çok güvenilen ve sevilen bir insandı. Allah Resulünün bu durumu Peygamberlik geldikten sonra birçok insanın Islama girmesinde etkili olmuştur. 23 yıllık kısa bir zamanda dahi onun bu özelliği Cahiliye toplumunu İslamlaştırmış ve döneme Asrı Saadet Dönemi denmesini sağlamıştır.

Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde sayıca on binlerce olan ashabına bıraktığı iki emanet olan kitap ve sünnet, bu iki emanete Müslümanlar olarak sımsıkı sarılmamız gerekmektedir. Emanetlerin bizden istediklerini yerine getirmemiz gerekmektedir.  Bu bizim en önemli özeliğimizidir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşma sonrasında öğrencilere temayla ilgili olarak “Dürüstlük”  isimli kısa bir film izlettikten sonra Müftülük Kız Kur’an kursu Öğreticisi Aysel DİLEKÇE’nin yaptığı kapanış konuşmasının ardından program sona erdi.

Günün anısına öğrenci ve öğretmenlere gül dağıtımı da gerçekleştirildi.