29.03.2017

ADRB BÜROMUZ KADINLAR GÜNÜNDE PROGRAM DÜZENLEDİ

İlçe Müftülüğümüz  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle bir program düzenledi.

Diyanet işleri Başkanlığımızın "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın" konusunu belirlediği ve İlçe Müftülüğümüzün organize ettiği Kadrolu ve Geçici Öğretici Hocalarımızın yanı sıra halkımızdan da katılımcıların olduğu program, 8 Mart 2017 Çarşamba günü, İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kumru Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Münevver ERGEÇ’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan ve Erikçeli Mah. Kur’an Kursu Öğreticisi Ümmü Gülsüm ŞEN’in açılış konuşmasını yaptığı program, slâyt gösterisi ile devam etti.

Program Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticilerinden Hatice POLAT’ın sohbetiyle devam etti. Hatice POLAT: “İslamın Kadın Erkek Eşitliğine Bakış Açısı ve İslamın Kadına Eğitim-Öğretim –Evlenme-Boşanma vb. konularda tanımış olduğu haklar ile Kadının Aile ve Toplum İçindeki Yeri” konularında katılımcılara konuşma yaptı.

Program, Müftülük Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Aysel DİLEKÇE tarafından  “İlk Dönem İslam Kadınları, Kadınların Dinimize Olan Hizmet ve Fedakârlıkları”  konuları Hz. Hatice ve Hz. Fatma Annelerimizin hayatlarından örnekler verilerek izleyicilere duyurucu bir sunum yapıldı.

Program, Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin söylemiş olduğu ilahilerle sona erdi.