02.03.2017

Abdullah PAMUKLU

2005-2012 Yıllarında İlçemizde İlçe Müftüsü olarak görev yapmıştır.

1967 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde doğdu. Amasya nüfusuna kayıtlıdır. İlkokulu İstanbul Fatih/Yedikale İlk Öğretim Okulunda tamamladı. İlkokuldan sonra bir yıl süreyle babası Hacı Hafız Şerafettin PAMUKLU’dan Kur’an-ı Kerim, tecvid, tashih-i huruf ve sarf-nahiv dersleri aldı.
           1993 yılında Bursa İli Orhaneli İlçesinde İmam hatiplik görevine başladı.

1987 Yılında Zeytinburnu İ.H.Lisesini bitirdi. S.Arabistan Medine İslam Üniversitesi’nde Ma’hed’ül-Lüğa bölümünü bitirdi. Fakülteye Mısır El-Ezher Üniversitesinde Şeriat Fakültesinde başladı. 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptıktan sonra, imamlık görevine de Fatih Müftülüğüne bağlı Koca Mustafa Paşa Fevziye Küçükefendi Camiinde devam etti.

1997-1998 eğitim döneminde şubat ayında Fakülteden mezun oldu.

1998 Kasımında  başladığı vatani görevini bitirmek üzereyken girmiş olduğu İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Sınavını kazandı. Askerlik dönüşü imamlık görevi ile birlikte 1999-2000 öğretim yılında 16. Dönem kursiyeri olarak İstanbul Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna başladı.

2003 Yılı 1 Nisanında Ağrı-Diyadin İlçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

İki yıl süreli doğu görevinin ardından, 2005 yılı 19 Eylül’ünde başladığı Ordu İli Kumru İlçe Müftülüğünde halen görevi 2012 Yılına kadar devam etti.

Evli ve iki çocuk babası olan Abdullah PAMUKLU’nun ,  2012 Yılı ortalarında Çorum Müftü Yardımcısı olarak atanarak İlçemizdeki görevi sona erdi.