12.10.2021

2021 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 2021 yılı 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla başladı.

Hafta münasebetiyle İlçe Müftüsü Recep UNUTMAZ  beraberindeki heyetle birlikte İlçe Kaymakamı Sayın Okan AYAZ’ ı Makamında ziyaret ederek kendisine çiçek ve Kur’an- ı Kerim hediye etti.  Haftanın anlam ve önemi hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Akabinde  Cami Din görevlileri ve Vefa temas minvalinde  İlçe Kaymakamı Sayın Okan AYAZ, İlçe Belediye Başkanı Sayın Osman KAYGI, İlçe Müftüsü Sayın Recep UNUTMAZ ve Din Görevlilerinin katılımıyla İkizce Laleli kafede Yemek ikramı yapıldı.

Emekli din görevlileri ile buluşan İlçe Müftüsü  Recep UNUTMAZ, Dinimizin emrettiği güzel davranışlardan biri de vefadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle uzun yıllar mihrapta ve kürsüde görev yapan hocalarımızı daima minnetle, şükranla yad ediyoruz. Ömrünüzün en güzel dönemleri camilerde, din hizmetlerinde geçti. Bugün benim en mutlu günüm; çünkü sizler bizim için değerlisiniz, bizim desteğimizsiniz.   Dualarınız çok kıymetli, memleketimiz için dua edin, dualarınıza çok ihtiyacımız var” diye konuştu. Ve karşılıklı iyi niyet ve temennilerle buluşmaya son verildi.

Haftanın anlam ve önemine istinaden İlçe Müftüsü Sayın Recep UNUTMAZ tarafından Ağcaalan  ve Koççukuru Camilerinin yapımında emeği geçen Kemal YAMAK ve Mustafa HIZIROĞLU’  na  Plaket takdimi yapıldı.

İlçe Müftüsü Recep UNUTMAZ’ ın  Başkanlığında İlçemiz genelinde Din Görevlisi , Hasta Ziyaretleri, Şehit aileleri ve Gazi Ziyaretleri gibi bir dizi faaliyet düzenlenmiş olup  08 Ekim Cuma  günü Merkez Büyük Camide Cuma  Namazından önce başta Peygamber efendimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin ve ahirete intikal eden Din Görevlilerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Kur’an-ı Kerim okunup dua yapılması ile kutlama programları sona ermiştir.