16.04.2024

İlçe Müftülüğümüzden Yetim Çocuklara Bayram Hediyesi

İlçemiz Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen yetim çocuklara yönelik “HER CAMİMİZ VE HER KUR’AN KURSUMUZ BİR YETİMİ SEVİNDİYOR” kampanyası kapsamında hocalarımızın önderliğinde ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile 150 yetim yavrumuza bayramlık hediye kartları takdim edildi.

Müftülüğümüz konferans salonunda toplanan yetim aile ve çocuklarına İlçe Müftümüz Aziz Bul tarafından yapılan bilgilendirilmede bu proje ile 100 yetim çocuğu sevindirmek planlanmış iken, ilçe merkezinde görev yapan Kur’an Kursu öğreticileri ve din görevlilerimizin gayretli çalışmaları ve hayırsever vatandaşlarımızın konuya göstermiş oldukları hassasiyet ve maddi katkıları ile bu sayıyı 150 ye çıkardıklarını söyledi.

Konunun sosyal medya ve vaazlarda paylaşılması akabinde projeye hayırsever vatandaşların desteğinin artması neticesinde 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Üniversitede okuyan 10 yetim öğrenciye burs verileceğini açıkladı,

İlçe Müftümüz Aziz Bul, yetim aile ve çocuklarının yalnız olmadıklarını, bundan sonraki zamanlarda da imkanlar ölçüsünde elimizden gelen yardımların yapılacağını ve onların ihtiyaçlarını gidermek için yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

Akabinde hediye kartları yetim aile ve çocuklarına takdim edilmiş olup, toplu bir şekilde fotoğraf çekilerek yetim aile ve çocuklarının hayır ve duaları alındı.

Projeye önderlik yapan merkez din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve hayırsever vatandaşlara teşekkür edilerek program sona erdi.