06.12.2023

Fatsa İlçe Müftülüğünde Umre Semineri Düzenlendi.

Fatsa İlçe Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Fatsa’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler  "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi. Fatsa İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde umre ibadetinin önemine değinen İlçe  Müftüsü Aziz BUL , şunları söyledi : “Kimin yanında kardeşine ait bir hak varsa, o haksızlıktan dolayı hak sahibiyle helalleşsin. Gerçek şu ki, kıyamette asla altın ve gümüş yoktur. Kardeşinin hakkı için kendi sevaplarından alınmadan evvel, dünyada onunla helalleşsin. Ahirette zalimin o hakkı karşılayacak sevapları bulunmazsa, kardeşinin günahlarından alınır da o zalimin üzerine atılır.” Hadisi üzerine Bu ve benzeri gerekçeler nedeniyle hacca veya umreye giden kişinin, yolculuğa çıkmadan önce çevresindekilerle ve hukuku olan kimselerle helalleşmesi, haccın veya umrenin adabından sayılmıştır. ifadelerini kullandı. Seminer  Şube Müdürü Mehmet SANDIKCI "Hz Peygamber (s.a.s.), Mescid-i Nebevi ve Medine ’’, Uzman Doktor Ali ÇOBAN’nın  "Temel Sağlık Bilgileri" sunumlarıyla devam etti. İlçe Vaizesi  Hanife KÖROĞLU’nun  "Kadınlara Özgü Konular" dersi ile seminer sona erdi.