17.03.2020

5 YILDIR DEVAM EDEN HİZMETE BAŞARI BELGESİ

Fatsa ilçe müftülüğü tarafından, Sahil Büyük Çarşı camiinde 5 yıldır devam etmekte olan işaret dili ile Cuma hutbesini aktaran engelliler koordinatörü Yusuf KESKİN’e başarı belgesi verildi.

Düzce emekli il müftüsü Hüseyin CAN ve İşitme engelli vatandaşlarımızın da katıldığı tören de konu ile ilgili bir açıklama yapan ilçe müftüsü Hamza BAYRAM;

“Engelli olmak, karşılığı cennet olan ağır bir imtihandan geçmektir. Önemli olan sabırla bu dünya imtihanını başarabilmektir. Önemli olan kalplerde bir engelin olmamasıdır. Ve de en önemlisi gönüllerin Hakk’a ve hakikate açık olmasıdır. Resûl-i Ekrem’in (s.a.s.) dilinde engellilere yardımcı olmak, müminin Allah’a karşı sadakatini gösteren bir davranıştır. Onun hayatında, engellilerin ihtiyaçlarını gidererek hayatlarını kolaylaştırmanın en güzel örnekleri vardır. O peygamber ki, yaşlıyı, düşkünü, fakiri, yoksulu gözetmiştir. Yetimin, öksüzün, kimsesizin hamisi olmuştur. Kölelerden komutan, gençlerden danışman ve yönetici yapmıştır. Engellilere üst düzey yöneticilik görevleri vermiştir. Toplumdaki herkesi onurlandırmıştır.

Fatsa müftülüğü olarak bizler de bugüne kadar engelli kardeşlerimize, onların ihtiyaç ve beklentilerine göre hizmet sunma gayretinde olduk. Engelli kardeşlerimize yönelik işitme ve konuşma engelliler için işaret diliyle hutbe çalışmalarını başlattık. Böylece bir nebze olsun engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmanın yollarını aradık ve hutbeden verilen ilahi mesajları onların da anlamalarını sağladık. Bu vesileyle 5 yıldır Sahil Büyük Çarşı Camimizde işaret dili ile hutbe anlatan engelliler koordinatörü Yusuf KESKİN’e yapmış olduğu bu özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesi vermeyi uygun gördük. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.