05.07.2024

Mezun Hafızlarımızı Buluşturduk!

Başkanlığımızın kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle etkinlikler  çerçevesinde,  Kur'an  kurslarında  eğitimlerini  tamamlayarak  "Hafızlık İcazetnamesi"  almış mezunların  bir  araya  gelmesi,  kurumsal  aidiyetin  güçlenmesi, mezunlar  arasında kaynaşma  ve  sosyalleşmenin  sağlanması,  bilgi  ve  tecrübe  paylaşımı  ile  hafızlık  eğitiminin  daha nitelikli hale gelmesi için illerimizde "Mezunlar Buluşması" adı altında programların yapılmasına ihtiyaç duyulmuş olup, İlçe Müftülüklerinin öncülüğünde  "Mezunlar  Buluşması"  programı Müftülüğümüze bağlı İslamdağ Kur’an kursunda gerçekleştirildi.

Fatsa, Çatalpınar, Kabataş ve Aybastı İlçe Müftülüklerinden mezun olmuş birçok hafız, geçmişi yad etmek üzere İslamdağ Kur'an Kursu’nda bir araya geldiler.

İslamdağ Kur'an Kursu’nda mezun olmuş hafızların buluştuğu toplantıya İlçe Müftümüz Aziz Bul, Şube Müdürü Mehmet Sandıkcı, Murakıp Mustafa Asutay, Din Hizmetleri Uzmanlarımız Mustafa Oran ile Üzeyir Çoban ve Kur’an Kursu öğreticileri katılmıştır.

İslamdağ Kur'an Kursu’nda program kurs öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamıştır. Mezun hafızlarla sohbet eden Müftü Bul, “Kur'an-ı hıfz etmenin önemine değinerek, çocuklarını Kur'an Kurslarına gönderen anne ve babalara, öğrencileri yetiştiren bir anne baba şefkati ile İlimle donatan değerli hocalarımıza ve programın düzenlenmesine vesile olan başta Diyanet İşleri Başkanlığımız'a, İl ve İlçe Müftülüğümüze şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kur’an Kursu öğreticilerinden Abdurrahman Tatlıgül’ün duasından sonra toplu  fotoğraf çekilerek program sona erdi.