05.07.2024

Yaz Kur'an Kurslarımıza Büyük İlgi!

Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi İlçemiz Müftülüğünde de yaz Kur’an kursları büyük bir heyecanla başladı. Tüm camii ve Kur’an kurslarının kapıları çocuklar için açıldı.

2024 Yılı Yaz Kur’an kursları 1 Temmuz 2024-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında 7 hafta olarak düzenlenmiştir.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Yatılı ve Gündüzlü Kur'an Kursları ile Merkez ve Mahalle Camilerimizde yaz Kur’an kursunda aşırı öğrenci yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremediğinden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 6 adet İlköğretim okulunda 31 adet derslik açılarak eğitime devam edilmektedir.

Açılış programında konuşan İlçe Müftümüz Aziz BUL; Yaz Kur’an kurslarımız, çocuklarımızın dini eğitimlerini pekiştirmeleri ve manevi değerlerini güçlendirmeleri için büyük bir fırsattır. Bu kurslarda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenecek, İslam'ın temel bilgilerini kavrayacak ve ahlaki değerlerimizi benimseyeceklerdir. Yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirmek için camilerimize ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz." dedi.

İlçe Müftümüz Bul; Bu süreçte emeği geçen tüm hocalarımıza ve destek veren velilerimize teşekkür ederiz dedi.