15.05.2018

2018 YILI RAMAZAN AYI MESAJI-15.05.2018

RAHMET AYI RAMAZAN

2018 yılı Ramazan ayına ulaşmış olmanın sevincini yaşamaktayız. 15 Mayıs Salı akşamı kılınacak ilk teravih namazının ardından 16 Mayıs Çarşamba günü tutulacak ilk oruç ile bu bereketli iklime girmiş olacağız.

Bu yıl Ramazan ayında “İSRAF” konusu merkeze alınarak,israfa dur diyebilme ve israf konusuna dikkat çekme amaçlanmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm camilerimizde mukabele okunacak ve teravih namazlarından önce Ramazana özel vaaz konuları işlenecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu bu yılki fitre miktarını 19.00 Türk lirası olarak belirlemiştir. Bu miktar asgaridir. İsteyenler istedikleri kadar fazlasını verebilirler.

Bu vesileyle Ramazan-ı Şerif’in bütün insanlık alemine , Müslümanlara, Ülkemiz, Milletimiz ve ilçemizde yaşayan tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diler bu kutlu iklimde gizlenmiş bulunan Kadir Gecesinin faziletinden istifade etmeyi ve Ramazan Bayramına Rabbimizin hoşnutluğuna ulaşmış olarak erişmeyi Cenab-ı Hak’tan dua ve niyaz eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Cevat ERİŞTİ

ÇAYBAŞI İLÇE MÜFTÜSÜ