08.07.2021

2021 Yılı Yaz Dönemi Kur'an Kursları açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kursları bugün (5 Temmuz 2021) saat 10.00 itibarıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam İnanç Esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları ekseninde bugün tüm yurtta başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı Yaz Kur'an Kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Bu yıl da çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 11 Temmuz'a kadar devam ediyor.

4-9 yaş grubu öğrencilere yüz yüze eğitim verilirken, 10-15 yaş grubundakilere yüz yüze ve çevrimiçi, 16-22 yaş grubundakilere ise sadece çevrimiçi eğitim verilecek.

Yüz yüze ve çevrim içi yapılacak Kur'an kursları eğitimleri, 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.