27.01.2020

Personele Temel Aile Bilinci Eğitimi Verildi

Aybastı İlçe Müftülüğünce düzenlenen Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri’ne, imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden seminer, İlçe Müftüsü Abdullah SALMAN tarafından verildi.

Seminerde; Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, ailem ve ben, ailemde bir çocuk var, ailemde bir genç var, ailemde bir yaşlı var, ailemde bir engelli var, akrabalarım var, ailenin iletişim dili, teknolojiyi bilinçli kullanıyorum, ailemi bağımlılıktan koruyorum, ailemde merhamet istiyorum, ailem dağılmasın, ailede iffet ve mahremiyet, ailede şiddetin önlenmesi, aileyi tehdit eden riskler ve ailenin güçlendirilmesi, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması konuları işlendi.

Seminerin faydalı olduğunu belirten İlçe Müftüsü Abdullah SALMAN, seminerin iki aşamadan oluştuğunu, ilk aşamada imam hatip ve müezzin kayyımlara verilen seminerlerde sunulan bilgilerin, ikinci aşamada onların eliyle cami cemaatine aktarılacağını kaydetti.

Din görevlilerinin toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip olduğuna dikkati çeken Müftü SALMAN, din görevlilerinin kendileri ve ailelerinden başlayarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincini ulaştırmalarının hedeflendiğini söyledi.