18.03.2019

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Çanakkale zaferinin 104. yıl dönümü olması, aziz şehitlerimize karşı görevlerimizi yerine getirmek ve halkımızın konuya olan duyarlılığını arttırmak amacıyla 18 Mart 2019 Pazartesi günü Aybastı  İlçesi Merkez Camii’nde öğle namazından önce İlçe Müftüsü Metin AYAR, İlçe Kaymakamı Yusuf Beran VURAN, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin SATAN, İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Ali GÖKKAN,ın katılımları ile   “Çanakkale Şehitlerini Anma Programı” düzenlendi.

Program, Toygar Mh. Kuşyuvası Camii İmam-Hatibi Hasan ÇAYIROĞLU, Fatih Mh. Fatih Camii İmam-Hatibi Kadir AKÇAY, Merkez Camii Müezzin Kayyımı Özgür BÜLBÜL , Pelitözü Mh. Karşıyaka Camii İmam-Hatibi Sebahattin TURAN ve Pelitözü Mh. Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa BÜLBÜL  tarafından okunan Yasin-i Şerif ve Mevlid-i Şerif tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Metin AYAR’ ın  Çanakkale Deniz Zaferi’ nin anlam ve önemi hakkındaki konuşmasını müteakip, Aybastı Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Serdal YILMAZ  Mehmet Akif ERSOY'un  "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini okudu.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi ve teveccühüne mazhar olan programda duygulu anlar yaşandı. Personelimiz ve vatandaşlarımız tarafından okunan Hatmi Şeriflerin duası İlçe Müftümüz Metin AYAR tarafından yapıldı. Program sonunda vatandaşlarımıza İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kek ve meyve suyu  ikram edildi.