25.09.2018

Dini Yayınlar Tanıtıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan basılı, süreli ve radyo ve televizyon yayınlarının tanıtımı için toplantı düzenlendi.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Diyanet İşleri Uzmanı Abdurrahman Akbaş, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Mürsel Öztürk yaptı. Toplantının Dini yayınların daha geniş halk kitlelerine ulaşabilmesi için bilgilendirme amaçlı düzenlendiğini belirten Öztürk “Diyanet İşleri Başkanlığımız basılı, süreli, radyo ve televizyon yayınlarında çok güzel eserler ortaya koymaktadır. Büyük bir emek ve gayretin ürünü olan bu eserlerin halkımızın yaygın bir şekilde istifadesine sunulabilmesi için elbirliği ile çalışmalıyız” dedi.

Diyanet İşleri başkanlığınca hazırlanan Dini yayınlar konusunda katılımcıları bilgilendiren Diyanet İşleri Uzmanı Abdurrahman Akbaş, “bilgi en büyük güçtür dedi.”

Dini yayınların daha geniş kitlelere nasıl ulaştırılabileceği konusunda bilgiler veren Akbaş, konuşmasında bilgi okuryazarlığı konusuna da değindi. Bilgi okuryazarlığı konusunda eksikliklerimiz mevcut diyen Akbaş, “bilgi konusunda ihtisaslaşmak gerekmektedir. Bilgi okuryazarlığı için çok okumak şarttır. Toplum olarak okuma alışkanlığımız maalesef çok zayıf. Eğer kalkınmak ve güçlü bir ülke olmak istiyorsak bunun yolu kütüphanelerden geçiyor” İfadelerini kullandı.

Seminer toplantısı karşılıklı görüş ve önerilerin alınması ile son buldu.