17.07.2018

Hac, İbadet Maksatlı Bir Seyahattir

Hac yolculuğuna çıkacak hacı adaylarını bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

Yüz Seksen sekiz kişiden oluşan Ordu 3. Kafile hacı adayları için Altınordu Karşıyaka Camii konferans salonunda bilgilendirme ve tanışma programı gerçekleştirildi.

Programda hacı adaylarına hitap eden il Müftüsü Mürsel Öztürk “Hac ibadet maksatlı bir seyahattir. Öncelikle bunun altını çizelim” dedi.

Hac yolculuğunda ibadet dışında yapılan bütün işlerin Hac ibadetini kolaylaştırmaya dönük olduğunu ifade eden Öztürk “odaklanacağımız husus hac ibadetedir. Diğer iş ve işlemler bizim hac ibadetimizi kolaylaştırmak içindir. Gidişimiz ve dönüşümüz farklı olmalı. Ahlaken ve ibadetler açısından daha da güzelleşerek dönmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Hacı adaylarına haccın zorluklarına karşı sabır tavsiye eden Müftü Öztürk “orada karşılaşacağımız sıkıntılara karşı en büyük ilacımız sabır olacaktır. Kendimize, ailemize, milletimize, devletimize ve bütün İslam âlemi ile birlikte insanlığa dua etmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Yüz Seksen Sekiz kişiden oluşan Ordu Üçüncü kafile hacı adayları 8 Ağustos Çarşamba günü Ordu havalimanından Medine’ye hareket edecek. Bir ay boyunca kutsal topraklarda hac farizası için kalacak olan kafile 8 Eylül Cumartesi günü Cidde Havalimanından Ordu havalimanına hareket ederek yurda dönüş yapacaklar.