13.07.2018

Şehitlerimiz Dualarla Yâd Ediliyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan 15 Temmuz genelgesi doğrultusunda şehitlerimiz dualarla yâd ediliyor.

Bu gün Ordu’da bulunan tüm camilerde Cuma namazı öncesi şehitlerimiz için Kur’an-ı kerim okunup dualar edildi.

Altınordu ilçesi Atik İbrahim Paşa Camiinde Cuma namazı öncesi düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahi ve kasideler okunup tesbihat yapıldı.

Program sonunda cemaate vaaz veren İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Şehitlik, din istismarı, milli iradenin önemi ve dini değerlerimizin korunması konularında cemaati bilgilendirdi.

15 Temmuz’da ülkemizin bir işgal girişimi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Müftü Öztürk, hafta çerçevesinde düzenlenen programların amacını “her sene bu konuları gündeme getirerek tekrar kendimize gelmeyi sağlamak, eksiklerimizi gidermek amacıyla, bu tür belalara maruz kalmadan hangi tedbirleri almamız gerektiğini tefekkür etmek ve 15 Temmuzda tankların önüne hiç korkmadan yatan şehitlerimizi anmak maksadı ile bu hafta bu programları düzenliyoruz.” Şeklinde açıkladı.

Cuma namazı öncesi Ordu il genelinde ki tüm Camilerde Cuma namazı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı talimatı ile program düzenlendiğini belirten Müftü Öztürk, Hak ve batıl mücadelesinin ilk insan Hz. Âdem’den bu yana devam ediyor ve kıyamete kadarda sürecektir” dedi.

Vaazında Maide Suresi 11, Tevbe Suresi 107 ve 108’inci ayetlerini açıklayan Öztürk “İslam’ın kökünü kazımak için müşrikler Bedirde, Uhut’da yapamadıklarını yapmak için tekrar saldırdılar. Haince, zalimce Allah’ın nurunu söndürmeye kalktılar. Ancak bütün tedbirleri alan Peygamberimiz ve Ashabı Allah’ın yardımı ile buna izin vermemişlerdir.

Allah’ın nurunu söndürmeye çalışan güruhlar, Çanakkale’de, kurtuluş savaşında yapamadıklarını yapmak üzere 15 Temmuzda bir kez daha denediler. Zaman ve zemin farklı olsa da Bedirde, Uhut da Çanakkale’de, kurtuluş savaşında yapılmak istenen ne ise 15 Temmuzda yapılmak istenende odur.” Dedi.

Tedbir, Tevekkül ve Takdir kavramlarına da değinen Öztürk, “tedbir; 15 Temmuz gecesi silahların karşısına dikilmek ve ölümden korkmamak idi. Bunu iki yüz elli şehidimiz yaptı.  Değerleri uğruna ölümden korkmayan ve şehitliği arzulayan bir gönül en büyük tedbirdir. Tevekkül ise bütün tedbirleri aldıktan sonra Allaha dayanıp O’na güvenmektir. Takdir ise Cenab-ı Hakka aittir.” İfadelerini kullandı.

Müftü Öztürk vaazında Fetö terör örgütünün istismar ettiği dini değerleri ve kavramları anlatarak bu konularda cemaate uyarılarda bulundu.

Şehitler için okunan hatimlerin duasını yapan Öztürk, Diyanet İşleri başkanlığınca yayımlanan ve bu gün ülke genelinde ki tüm camilerde okunan “MİLLETÇE YENİDEN  DOĞUŞ: 15 TEMMUZ”  isimli hutbeyi bizzat irad etti.