12.07.2018

Kurban Hizmetleri Komisyon Toplantısı Yapıldı

2018 yılı “Ordu il Kurban Hizmetleri Komisyonu” Vali Yardımcısı Ahmet Arık Başkanlığında Toplandı.

Kurban hizmetlerinin dini hükümlere, sağlık ve çevre şartlarına uygun olarak icrası konusunda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak 19 Haziran 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanan Kurban hizmetleri tebliğ hükümlerinin Kurban Komisyonu üyesi kurum ve kuruluşlarca hassasiyetle yerine getirilmesi ve koordinasyon sağlanacak kurumlarla işbirliği yapılması amacıyla Vali Yardımcısı Ahmet Arık başkanlığında oluşturulan “Ordu İl Kurban Hizmetleri Komisyonu” ilk toplantısını il Müftülüğünde gerçekleştirdi.

Toplantıda kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi, alınacak tedbirler ve bu konulara ilişkin diğer hususlar görüşülerek bir dizi karar alındı.

Vali Yardımcısı Ahmet Arık’ın başkanlık ettiği toplantıya, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Müftü Yardımcısı Cemal Uzun Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu üyeleri katıldılar.