25.05.2018

Ordu'dan Suriye'ye 3 tır Dolusu Gıda ve Giysi Yardımı Gönderildi

Ordu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı şubesi öncülüğünde Altınordu ilçesi Din görevlilerinin yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde toplanan gıda malzemeleri ve giysiler 3 tırla Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

İl Müftülüğü önünde yardım tırlarının uğurlanması dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, daha önce DİNGÖREVLİSİ HOCALARIMIZIN gayretleriyle 1 ton kadar kavrulmuş fındık gönderdiklerini hatırlattı.

İl müftülüğünden görevlendirdikleri personelin bir süre önce Kilis'e gittiğini ve orada yaşayan insanların mağduriyetini yerinde gördüklerini ifade eden Öztürk, "Arkadaşlarımız oradaki kardeşlerimizin un başta olmak üzere birçok gıda maddesine ve giysiye ihtiyacı olduklarını tespit ettiler. Ardından hemen yardım kampanyası başlattık. Çok kısa zamanda da DİNGÖREVLİSİ HOCALARIMIZIN ve cemaatin katkılarıyla 3 tır dolusu gıdayı toplamayı başardık." dedi.

Kampanya kapsamında 1.520 çuval un temin edildiği bilgisini veren Öztürk, bunun yanında çeşitli gıdaların da toplandığını kaydederek, "Kampanya kapsamında aynı zamanda 200 kolide giyim eşyası toplandı. Toplanan bu yardımları 3 tıra koyarak Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere gönderiyoruz." diye konuştu.

Suriyeliler için sadece Altınordu ilçesinde kampanya yürüttüklerini söyleyen Öztürk, ilerleyen günlerde yeni kampanyalar yapacaklarını ve il genelinden yardım toplanacağın sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yardım tırları Altınordu ilçesi Akyazı Camii İmam-hatibi Metin Erbaş’ın yaptığı dua ile uğurlandı.