09.05.2018

Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can Düzce İl Müftüsü Olarak Atandı

Fatsa ilçe müftüsü Hüseyin Can son yayımlanan müftüler kararnamesi ile Düzce il müftüsü olarak atandı.

4 Mayıs 2018 tarihli ve 30411 sayılı resmi gazetede yayınlanan Başbakan yardımcılığına ait 2018/296 sayılı karar ile Düzce il müftüsü olarak atanan Fatsa ilçe müftüsü Hüseyin Can için Fatsa Belediyesi kültür merkezinde bir veda programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri hocaları eşliğinde hazırladıkları ilahiler ve şiirlerden oluşan birer gösteri sundular.

Programda din görevlileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri müftü Can için duygu ve düşüncelerini ifade eden birer konuşma yaptılar.

Duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere bir konuşma yapan İl Müftüsü Mürsel Öztürk, müftü Can’a Fatsa da yaptığı başarılı çalışmalar ve ortaya koyduğu güzel projeler için teşekkürlerini ifade ederek “Hüseyin Can hocamız burada çok güzel hizmetler yaptı, kendilerine teşekkür ediyorum. İl Müftüsü olarak atanmasından sevinç duyuyoruz, Düzce ilimizde de çok başarılı hizmetler yapacağına yürekten inanıyor ve kendisine başarılar diliyorum, muvaffakiyeti için dua ediyoruz” dedi.

Düzce il müftüsü olarak atanan Hüseyin Can ise yaptığı konuşmada “sabah namazı buluşmaları, 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu hizmetleri, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası, Suriye’ye düzenledikleri yardım kampanyası, gençlerin uyuşturucu ve bağımlılıktan kurtarılmasına yönelik sosyal sorumluluk projeleri” gibi akılda kalan birçok faaliyeti Fatsa da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hizmetlerin bir tek kişi tarafından yapılmasının mümkün olmadığını belirten Müftü Can “Fatsa ilçemizde birçok din hizmetini hayata geçirdik. Hizmetlerimizi Fatsa ilçemizle sınırlı tutmayarak gönül coğrafyamızın ve mazlumların dertlerini kendimize dert edindik. Mesai arkadaşlarım, fedakâr din gönüllüsü kardeşlerim ve Fatsa’nın hamiyetperver halkı ile birlikte yardım elimizi gücümüzün yettiği her yere uzatmaya çalıştık. Bu vesile ile hizmetlerimizi birlikte yürüttüğümüz kıymetli meslektaşlarım din görevlilerine ve desteklerini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bizi il müftüsü olarak layık görüp atayan devlet büyüklerimize, Diyanet işleri başkanımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Allah bizi mahcup etmesin, hepinizden dualarınızı arz ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Konuşmaların ardından il müftüsü Mürsel Öztürk, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı tarafından plaket ve ödül takdimi yapılan müftü Can’a sendika yöneticileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile din görevlileri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen veda programı çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Hüseyin Can için düzenlenen veda programına il müftüsü Mürsel Öztürk, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

10 Mayıs Perşembe günü Atanmış olduğu Düzce İl Müftüsü görevine başlayacak olan Müftü Hüseyin Can;

1959 Yılında Ordu-Korgan ilçesi Karakışla Köyünde doğdu. 1972 yılında ilkokulu dışarıdan bitirdi. 1973 yılında icazet aldı. 1974 yılında Ordu İmam Hatip Lisesine başladı ve 1980-1981 yılında mezun olduktan sonra 1981 yılında Samsun'un Bafra ilçesi Köseli Köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı.1982 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne başlayıp 1 yıl sonra eğitimine ara verdi.  Bu arada 1983 yılında vatani görevini yapıp, eğitimine 1986-1987 Eğitim ve öğretim yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde devam etti. 1990 yılında lisans eğitimini tamamladı.

15 Haziran 1991 yılında Almanya'ya din görevlisi olarak görevlendirildi. 1996 yılında vaizlik ve 1997 yılında da Müftülük sınavında başarılı görüldü. 15 Haziran 1998 yılında Ağrı ili Taşlıçay ilçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2000/2007 yılları arasında Ordu ili Akkuş İlçe Müftülüğü yaptı. 2007-2013 Ankara ili Şereflikoçhisar ilçe müftüsü iken 2013 yılı Ağustos ayında Fatsa İlçe müftüsü olarak atandı.

Evli ve üçü kız olmak üzere dört çocuk babası olup; Arapça, İngilizce ve Almanca bilen Hüseyin Can, Fatsa ilçe müftüsü iken 4 Mayıs 2018 tarihli ve 30411 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakan yardımcılığına ait 2018/296 sayılı karar ile Düzce il müftüsü olarak atandı.