27.04.2018

Fetö: “Din istismarının arkasına gizlenen terör örgütü”

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelinde düzenlenen “Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele” seminerleri kapsamında Ordu Üniversitesi öğrencilerine seminer verildi.

Ordu Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Mehmet Nur Akdoğan ve Diyanet İşleri Uzmanı Tuncay Altınışık, il müftü yardımcıları, Kur’an kursu öğreticileri ve Üniversite öğrencileri katıldı.

Fetö, “Din istismarının arkasına gizlenen terör örgütüdür.”

Programda bir sunum gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, “15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine dikkat çekerek şunları ifade etti:

“FETÖ, Din istismarının arkasına gizlenen terör örgütüdür. Biliyorsunuz 15 Temmuz 2016 gecesi haince planlanan bir darbe girişimi yaşadık. Aslında bir milleti ve onun sahip olduğu devleti ve değerleri yok etme planıydı bu.  Bu hain girişim, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle bertaraf edilirken, tüm dünya din istismarının karanlık çehresiyle yüzleşmiştir.

Din kisvesi altında yalan ve hileyle yayılan, İslâm’ı maddî-manevî her anlamda çıkarlarına alet eden bir sömürü örgütü olan Fetö, Devletimizin bekasını hedef almış, milletimizin inanç ve değer dünyasını hiçe saymış, dış mihrakların emelleri uğruna kendi halkı üzerine ateş açmaktan çekinmemiştir. Milletin paralarıyla alınan uçaklarla, helikopterlerle millete bomba yağdırmış ve bu asi topluluğun elebaşı, insanımızı Allah’ın dini ile aldatmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız planladığı seminerlerle İslâm’ın inanç, ibadet ve ahlâk esaslarını tahrife yönelen FETÖ ve DEAŞ benzeri yapıların ve yanlış söylemlerinin bilinmesini ve bu amaçla din istismarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Zira bir ibret, metanet ve hamaset gecesi olan 15 Temmuz, üzerimizde derin izler bırakarak hepimize silkinme, kendine gelme ve muhasebe etme sorumluluğu yüklemektedir. Uçurumun kenarından değil, belki de uçurumun dibinden aldı bizi Rabbimiz.

Mehmet Akif merhum diyor ya:

Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın.

Biz de dua ediyoruz: Böyle hain girişimleri Rabbim bu millete bir daha yaşatmasın. Şehitlerimize rahmet eylesin, Gazilerimize sıhhat ve afiyet bahşeylesin.

DEAŞ: “Dehşete dayalı bir din istismarıdır.”

DEAŞ terör örgütü hakkında da bilgiler veren Bodur, DEAŞ’ın dehşete dayalı din istismarı yapan bir terör örgütü olduğunu belirtti. Bu gibi yapıların İslam dini ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve en büyük zararı İslam dinine ve Müslümanlara verdiğini özellikle ifade eden Bodur, “Din istismarı konusu, bugün İslâm ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine de dönüşmüştür. Dinî olduklarını ve İslâm’ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken FETÖ, DEAŞ, el-Kaide, Boko Haram gibi terör örgütleri, en büyük zararı Müslüman toplumlara, birlik ve beraberliğimize, geleceğimize ve gençlerimize vermektedir.” Diyerek Dini istismar eden terör örgütleri ile ilgili açıklayıcı bilgiler vererek çeşitli uyarılarda bulundu.